Tips för en framgångsrik bakblogg

Att starta en bakblogg är enkelt. Den mer utmanande biten är att få läsare och driva trafik till din blogg. Det gäller att du har en strategi kring vad du ska skriva, hur ofta du ska posta inlägg och hur du ska engagera din målgrupp på bästa sätt. Tänk på att när du har en bakblogg och bakar mycket är det viktigt att ta hand om dina tänder, speciellt om du bakar mycket söta bakverk. Söta saker tär en hel del på tänderna. För att inte riskera att få problem med tänderna är det bra att gå till Södertandläkarna för att se över dina tänder regelbundet.

Tipsa om munhälsa på bloggen

Södertandläkarna erbjuder förebyggande behandlingar som är bra att göra ungefär en gång per år. Ett tips är att du tipsar dina bloggläsare om att även de bör ta hand om sina tänder om de bakar och äter sötsaker. Du kan med fördel skriva ett eller flera inlägg om att ta hand om munhälsan. Du kan till och med ha hälsa som en egen kategori och återkomma till ämnet med jämna mellanrum. Tänk på att det endast bör vara en liten del av din blogg.

Bestäm din nisch

För att du ska lyckas med din bakblogg är det en bra idé att faktiskt bestämma vad du ska blogga om inom området bak. Även om bakning är en nisch i sig är det ett stort område. Därför kan det vara bra om du har en tanke kring vad du ska fokusera din bakning kring. Du kanske helst av allt vill baka söta bakverk som bullar eller så kanske du helst av allt bakar bröd. Det ena utesluter inte det andra men om du har en sak som är huvudområdet är det lättare att hitta trogna läsare som är intresserade av samma sak.

Uppdatera bakbloggen regelbundet

Att uppdatera din blogg regelbundet är väldigt viktigt. Du behöver inte skriva ett inlägg varje dag men att bestämma ett visst antal som du ska posta per vecka är bra, helst på givna dagar. Då kommer läsarna att ha koll på när det kommer nya inlägg och till slut kanske till och med gå in de dagarna för att kolla vad du kommit med för nytt.

Använd sociala medier

Ett annat tips för att lyckas med din blogg är att du använder olika sociala mediekanaler för att driva trafik till din blogg. Instagram är exempelvis ett bra socialt medium där du kan fota dina bakverk och lägga ut. Sedan har du en länk till din blogg i profilen där läsaren enkelt kan gå in för att läsa mer och få receptet. Försök att hålla dig aktiv på sociala medier och interagera med både dina läsare och andra konton.

Bookmark the permalink.

Comments are closed