Tips på hembakat till mellanmålet

Oavsett om du behöver tips på nyttiga mellanmål som barnen kan äta när de kommer hem från skolan eller om du behöver inspiration för egen del är det ett mycket bra ämne att ta upp på din matblogg.

Det är ingen nyhet att det kostar en hel del att köpa bröd i butiken och för en barnfamilj kan det gå åt många limpor under en vecka. Om du bakar egna bullar eller eget bröd kan du spara en slant samtidigt som du kan bjuda på riktigt nyttiga mellanmål. Läs mer om nyttiga mellanmål på https://www.wasa.com/sv-se/mellanmal/ där du också hittar Wasa sandwich i olika smaker – en utmärkt lösning när du är på språng och inte har tillgång till kylskåp.

Googla goda recept

Ett riktigt bra tips när det gäller att baka eget bröd till mellanmål är att googla efter recept på nätet samt att leta inspiration på sociala medier där du också kan få konkreta exempel på hur du ska göra steg för steg. Vad sägs till exempel om att kombinera nyttigt och gott med snabblagat? Med ett enkelt recept på bullar utan jäst kan du ha ett färdigt mellanmål på 15-20 minuter. Bakar du ett par dagar i förväg väntar bullarna på de hungriga barnen eller på dig när du kommer hem från träningspasset och behöver något som kan lugna magen. Vill du göra bullarna ännu nyttigare kan du ersätta en del av vetemjölet med rågsikt eller grahamsmjöl samt tillsätta chiafrön i degen. Det är bara fantasin som begränsar dig.

Bookmark the permalink.

Comments are closed