Bakverk som passar bra i storkök

Att producera bakverk och efterrätter som passar i ett storkök är en rolig utmaning för alla restaurangägare. Efterrätten är normalt avslutningen på måltiden och den rätt som många ser fram emot allra mest. Det gäller att gästerna lämnar restaurangen eller caféet med en bra känsla och viljan att återvända. Dessutom bör det vara rätter som passar med resten av menyn och det man som restaurang vill förmedla. På menyn bör det finnas ett par olika dessertalternativ så alla kan välja sin personliga favorit. Man kan till exempel ha en cheesecake, en paj och ett chokladalternativ.

Arbeta i ett fullt utrustat storkök

För att bakningen och serveringen ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att storköket är korrekt utrustat och i gott skick. Som restaurang bör man använda sig av en professionell storköksservice som kan bidra med service och reservdelar när tillfälle behövs. RMS Service Partners arbetar med företag i Göteborg och Stockholm och är väl medvetna om att storköket är själva hjärtat hos ett café eller en restaurang. Därför kan man som ägare alltid vända sig till dem om det skulle behövas.

Pajer och tårtor

Något som är enkelt att förbereda i storkök och som passar bra på serveringar är olika former av pajer och tårtor. De går att variera i all oändlighet och är något som faller de allra flesta i smaken, även yngre gäster. Man kan satsa på klassiska smaker som choklad och blåbär eller göra någonting mer modernt. Många nya restauranger väljer även veganska alternativ som är helt fria från mjölk. Det ligger helt rätt i tiden att äta mer vegetariskt och veganskt och det avspeglar sig även på efterrätterna. Eller vad sägs som en glass gjord på ärter istället för grädde och mjölk? Det är idag ett möjligt och utmanande alternativ.

Variera menyn

Dessertmenyn i ett storkök behöver inte alltid vara densamma utan man kan variera sig med jämna mellanrum. Det är till exempel populärt att servera mat efter säsong med råvaror som växer under perioden. Man kan då ha en sommarmeny och en vintermeny. Under sommaren är det vanligtvis fokus på färska frukter och bär medan choklad kan stå i centrum under vinterhalvåret.

Bookmark the permalink.

Comments are closed