Fördelar och nackdelar med bake-off

Att kunna erbjuda nybakat bröd är en klar fördel för en butik. Lukten drar till sig kunder. Det första en franchise-tagare på SevenEleven gör på morgonen är att börja grädda bake-off bullar. Eftersom det tar tid att göra en deg, innebär införandet av den här metoden att det inte bara är bagerier som kan erbjuda färska bullar. Degen bakas och formas till bullar: https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/jdJrqn/eivors-bullar på ett ställa, innan den fryses ner. Sedan tinas den upp innan den levereras.

Det finns olika transportsätt för bröd. En öppningsbar tippvagn med sidolemmar, som du öppnar från sidan är en bra lösning. Då kan du lasta av snabbt från trottoaren och slippa uppsöka en parkeringsplats.

Den danska morgonmaden

I länder som har en stark bagerikultur har bake-off, eller halvbakat bröd svårt att få fotfäste på marknaden. Danmark är ett land som kan erbjuda fantastiskt färskt bröd till ”morgonmaden” och det får helt enkelt ta den tid det tar att göra detta bröd riktigt. Men samtidigt kan det tack vare bake-off, dyka upp baguetter, croissanter, pain au chocolat, till ett hyggligt pris i närbutiker där man tidigare bara kunde köpa limpa.

Om du lagar frukost i stora kvantiteter på en arbetsplats fö så vore det orimligt att tro att du skulle ha tid att stå och baka croissanter och russinbullar. Då kan det färdig formade bullarna som du stoppar in i ugnen lösa många problem.

Norge är det land som har lättast att ta till sig bake-off. Orsaken är att man saknar en stark tradition med små bagerier. Här är man van vid massproducerad mat, och regerar inte negativt på halvfabrikat. Man ser också fördelarna med den långa hållbarhetstiden på de vakumerade degklumparna. Norge har stora importtullar på utländsk mat vilket betyder att några stora inhemska aktörer dominerar hela marknaden. Dessa har vant befolkningen att tycka om halvfabrikat från barnsben.

Bookmark the permalink.

Comments are closed