Leilas bakblogg

Leila har inspirerat många till att baka och laga mat. 2004 gjorde hon sitt första tv-framträdande i TV4. Hon tog tittarna med storm och hon blev också vald till årets kock i TV4. Trots konkurrens från erfarna och etablerade kockar var hon den som tittarna helst ville se mer av. 2005 gick tv-serien Leilas mat för första gången och det blev totalt sju tv-serier, bland annat Leilas söta jul och Leila på landet. Hon har gett ut flera kokböcker och några av dem har även översatts till engelska. 2012 förverkligade hon en idé som hon haft ett tag – konceptbutiken Leilas General Store.

Inspiration, idéer och tips

Leilas General Store är konceptbutiken som säljer heminredningsartiklar online och i fysiska butiker. Hon öppnade nätbutiken med 500 artiklar varav flera var designade av henne själv. 2012 öppnades den första fysiska butiken i Stockholm. Idag finns Leila butiker även i Täby, Göteborg, Mariefred och Strängnäs. I hennes populära blogg hittar du förutom länkar till butikens varor även massor av härliga recept. Hon ger dessutom restaurangtips för dig som ska besöka bland annat London, Paris och New York. Leila ger även husmorstips och smarta knep på sin blogg. Leilas blogg är verkligen en gedigen inspirationskälla och har du slut på idéer och inte vet vad du ska baka kan ett besök på hennes blogg åtgärda det problemet.

Rocky road och annat gott

Det var Leila som fick oss svenskar att älska den hemgjorda sötsaken rocky road. Den godsaken har funnits förut och varit ett populärt godis i USA och England medans vi i Sverige har hållit oss till den klassiska knäcken. Leila gjorde sin egen variant av rocky road och nu har den blivit ett måste bland julgodiset i många svenska hem. Trots många godsaker och härliga bakverk bland recepten lagar Leila gärna ren mat utan tillsatser. Många av hennes recept passar både för vegetarianer och veganer utan att man tänker på det. Bland recepten på bloggen finns till exempel en kategori med ”supermat” där man hittar både mat och efterrätter som är fullproppade med nyttigheter.

Bookmark the permalink.

Comments are closed