Bli en expert på tårtor

En tårta är ett klassiskt bakverk som fungerar lika bra till födelsedag som till andra tillställningar. Idag finns det en uppsjö av olika tårtor i varierande svårighetsgrader som du kan lära dig att bemästra. Som hemmabagare är det alltid roligt om du kan stoltsera med några häftiga tårtor att bjuda dina gäster på. Men tårtor kräver övning och du kan behöva stå många timmar i köket innan du bemästrar detta. Det beror förstås också på hur svårt du vill göra det.

Ta inspiration från proffsen

Om du inte vet var du ska börja någonstans kan du alltid ta inspiration från ett professionellt bageri och titta på de tårtor som de erbjuder. Hos dintarta.se kan du beställa hem en rad olika tårtor som föreställer allt från enhörningar till babblarna och bilar. Du kan alltid beställa en sådan tårta och se med egna ögon hur de har bakat den. Då får du även smaka och har en referens att gå på när du ska börja baka dina egna tårtor. De tillverkar även bröllopstårtor om du skulle vara intresserad av att börja baka till bröllop. Det är bara du själv och dina egna ambitioner som sätter stopp.

Läs bloggar om bakning

Det finns många duktiga bagare som gärna delar med sig av sina recept och hemligheter på sina personliga bloggar. Här kan du hitta massvis av tårtrecept och ibland även videor på hur de går tillväga. Det är också ett bra sätt att hitta inspiration och nya versioner av klassiska recept. Om du bara söker på bakbloggar efter tårtor så kommer du få upp flera bra exempel. Sedan är det bara att börja läsa och sålla bland recepten.

Gå en tårtkurs

För dig som verkligen vill utvecklas som tårtbagare finns det flera olika tårtkurser som du kan anmäla dig till. Det finns både sådana som läses helt online och sådana som är på plats i ett klassrum. Det finns även kurser för dig som bara vill lära dig spritsa, vilket är en konst i sig. Tårtkurser är oftast endagskurser som kostar cirka 1 000 kronor att delta i. Efter en sådan kurs har du en bra grund att stå på och kan träna vidare hemma i lugn och ro.

Bookmark the permalink.

Comments are closed