Baka till partyt

Bakning är vad du gör det till. Präktiga surdegslimpor för nyttiga frukostar, smaskiga bullar till fikat på jobbet eller eleganta macaroner att imponera med. Det finns massor med kul baktillbehör som låter dig sätta knorr på dina bakade mästerverk. Är du konstnärligt lagd kanske det blir konditorutseende med eleganta spritsningar som verkligen kräver stadig hand och sinne för detaljer. Du som gillar mer fritt skapande kan strössla över silverpärlor eller godis efter behag. Det är du själv som bestämmer; det ska vara kul att baka och skapa och så ska det förstås helst smaka gott när det är klart.

Hitta rätt recept

Det finns massor med recept på nätet, det är bara att googla och välja något som känns kul och överkomligt utifrån dina förkunskaper. Kolla också vilka ingredienser som ingår och köp till det som du inte redan har hemma. Resten av festattiraljerna kan du lätt beställa på nätet, surfa in på partykungen.se; där finns allt som behövs för en lyckad fest, från serpentiner till drycker.

Men vad är då ”rätt recept”? Ja, det kan förstås bara du själv avgöra. Barnkalas eller vuxenmiddag? Blandade åldrar? Sötsaker eller nyttigheter? Det finns så jättemycket att välja på. En favorit hos många vuxna är frasiga parmesanchips, som är superenkla att göra med bara en enda ingrediens: parmesan, förstås. Riv osten och lägg små högar på bakplåtspapper. Grädda ca 5 minuter i 200 grader. Dessa chips blir farligt goda så gör gärna dubbel sats. För en yngre publik kanske cakepops kan vara ett bättre alternativ. Använd sockerkakssmulor och blanda med till exempel nutella eller cream cheese så det går att rulla bollar av smeten. Fäst på pinnar och doppa i smält choklad som du sedan kan pynta med nåt strössel eller genom att spritsa på något fint mönster.

Bra att ha hemma

För dig som vill experimentera med bakning finns det en del utrustning som är bra att ha hemma. Brödkavel och degskrapa om du vill satsa på bullar eller bröd. En elvisp med skål är också väldigt bra att ha. Men det som är näst intill oumbärligt är faktiskt bakplåtspapper. Det behövs nästan alltid som underlag när något ska gräddas i ugnen. Små muffinsformar kan också vara bra. När det gäller ingredienser så behövs ofta mjöl, socker, ägg och bakpulver. Olikfärgat strössel, tårtpynt av olika slag är också kul att ha när inspirationen kommer.

Bookmark the permalink.

Comments are closed