Fridas bakblogg

”Fridas bakblogg” heter helt enkelt den blogg som drivs av Frida Skattberg, en 21 år gammal tjej med rötter i Örebro. Numera bor hon fortfarande i samma del av landet, men runt två mil söder om hennes forna hemstad, tillsammans med en sambo och två hundar. Enligt Frida själv kommer hennes passion för bakning från att hon som liten använde det som ett sätt att hantera jobbiga och svåra situationer. Hon växte upp i ett hem med missbrukande föräldrar, och när det blev svårt bakade hon. Till en början handlade det om så enkla saker som chokladbollar eller en kladdkaka, men i takt med att Frida växte upp började hon prova på svårare saker och insåg att bakandet var mer än bara en överlevnadsstrategi – det var en passion. Idag bakar Frida varje dag (enligt henne själv) och delar med sig av sina skapelser och recept på sin blogg. Hon bakar allt från enkla chokladbollar (fortfarande) till mer komplicerade tårtor och bakelser. När man bakar så mycket som hon gör skulle det självklart vara omöjligt att äta upp allt själv, och det gör hon inte heller. Istället brukar hennes sambos kollegor vara de som får agera provsmakare i de flesta fall – även om Frida själv smakar på allt hon bakar.cupcakes-1149695_960_720

Läsare av hennes blogg kan förundras över Fridas uppfinningsrikedom och hennes originella recept. Enligt Frida själv beror det på att hon har stor fantasi och inte är rädd att experimentera fram nya recept. Ofta får hon en idé till ett nytt recept precis innan hon ska sova, och då går hon direkt ut till köket för att prova sig fram.

Hon startade sin blogg i maj år 2013. Två år senare flyttades hennes blogg till Veckorevyns bloggportal. Hon har också väckt uppmärksamhet i tidningar som Hemmets veckojournal, då hon vann deras långpannetävling år 2015.

Enligt Frida är ett av hennes favoritredskap i köket en hushållsassistent av märket Ankarsrum. Den är sannolikt en oumbärlig hjälp för alla som tycker om att laga mat och baka, men kostar ett flertal tusenlappar.

Bookmark the permalink.

Comments are closed