Bake my day

”Bake my day” är en bakblogg som drivs av Mattias Kristiansson. Kristiansson beskriver sig själv som ”ett kreativt kakmonster”, och menar att han försöker ”fylla ut ett smalt fack” i bakvärlden, vilket baserat på beskrivningen och innehållet av hans blogg är kreativ bakning. Kanske kände han att något liknande saknades; annorlunda och kreativa tårtor, kakor och bakverk. Andra verkar i alla fall ha tyckt det, för hans blogg är inte bara mycket framgångsrik, det är också Mattias Kristiansson själv. Förutom att driva sin blogg (ett jobb som förutom bakning också innefattar att skriva, fotografera, designa och skapa layouter) arbetar han nämligen med att göra bakjobb åt olika traditionella medier som tv, radio och tidningar. Det är med andra ord en man med många talanger. Han använde alla dessa talanger då han skapade sin bok med samma namn som bloggen, Bake my day. Karlsson har nämligen själv utvecklat recepten i boken, bakat dem, fotograferat dem och formgivit boken.cookie-547636_640

Mattias Karlsson är kanske känd för många genom tidningen Vego, en matlagningstidning som bara innehåller vegetariska recept. Karlsson är nämligen en hängiven vegan, och har haft en lång resa från att vara en lika hängiven köttätare till att införa ”köttfri måndag”, till att vara en av de mest kända veganerna i Sverige. Förutom att han driver tidningen Vego driver han nämligen också bloggen Vegoriket, och har dessutom skrivit en kokbok som helt fokuserar på vegansk mat: Vego – helt vegansk mat för alla tillfällen. Under hösten 2015 kommer han att släppa två nya böcker, och precis som innan fokuserar vardera bok på en av hans två stora passioner: vegansk mat och bakverk. Den ena heter Välkommen till vegoriket (och innehåller recept till vegansk mat) och den andra Pepparkakeland (och innehåller instruktioner och ritningar för att bygga 22 stycken annorlunda pepparkakshus).

Mattias Karlssons bloggar är med andra ord rätt plats på internet för dem med ett intresse för matlagning i allmänhet, och för bakning och vegomat i synnerhet. På internet finns det ju en plats som är rätt nästan oavsett vad man är intresserad av.

Bookmark the permalink.

Comments are closed