Brödpassion

Det är den charmige, passionerade och stridbare fransmannen, den professionelle stjärnbagaren Sébastien Boudet, som driver bakbloggen Brödpassion. Fransmännen anses som bekant vara ett av världens mest passionerade folk och det kan man lätt förstå då man möter Sébastien Boudet. Tack vare bakbloggen kan alla möta honom på de youtube-filmer han själv producerar och uppträder i. Numera föredrar han att publicera dem på Vimeo.com då han tröttnat på all reklam som numera brett ut sig på Youtube.com.

Hans passion för surdegsbakning fullkomligt lyser klart. Den intresserade kan lära sig surdegsbakning dels via bloggen men även genom i hans bakbok med det självklara franskklingande namnet Le Bakbok. Den som önskar möta Sébastien Boudet öga-mot-öga får möjlighet till det under exempelvis ett boksigneringsevent.

 

Blogginlägg à la Sébastien
På en alldeles underbar förfranskad svenska skriver Sébastien Boudet sina inlägg på bloggen. De handlar om allt hur man på bästa sätt bakar av ett bröd, vikten av att känna ”sin” ugn och att mycket av bakandets konst också är av inkännande, intuitiv karaktär.

 

Petite France
Sébastien Boudet öppnade Petite France våren 2008. Det populära kaféet på Kungsholmen i Stockholm, är hans livsverk. Under tre år i rad vann Petite France tidningen På stans Gulddrake i kaféklassen.Brödpassion 1

 

Ny karriär för stjärnbagaren Boudet
År 2011 sålde Boudet sitt livsverk, eller som han själv uttryckte det, adopterade han bort Petite France. Nu var det dags att för den passionerade surdegsbagaren att ändra riktning på karriären. Bloggen Brödpassion är en del i karriärbyggandet liksom närvaro på olika sociala medier, bland andra Instagram.

Sébastien författar numer även böcker och har gjort teve. Boken Le Bakbok har översatts till engelska. Den engelska titeln är The French Baker och med den ligger nu världen öppen för den charmige fransosen. Han brinner också passionerat, vad annars, för att förändra det svenska utbildningssystemet i bageri- och konditorbranschen.

Tro det eller ej, han hinner även med att hålla kurser också. Nej, han säger sig inte arbeta, han lever sin passion.

 

En liten varning
Bloggen Brödpassion är starkt vanebildande. Det finns hur mycket intressant och spännande material som helst att drunkna i.

Den som har ont om tid bör hålla sig borta från den här sanslöst matnyttiga och surdegsprofeterande bloggen.

Bloggen Brödpassion bör avnjutas i lugn och ro. Bon appétit!

Bookmark the permalink.

Comments are closed