Bakbloggar och spännande bakning!

Att läsa om bakning i bakbloggar, kan göra att man blir mycket inspirerad till att baka själv! Det finns många populära bakbloggar på internet i Sverige, men även från andra länder. Många svenska bakbloggar är skrivna på svenska, men det finns några som är mer internationellt anpassade på engelska. Exempel på dessa är bland annat Call Me Cupcake eller Passion For Baking.

Smarta tips om man startar en egen bakblogg

En blogg är rent allmänt, en typ av webbjournal eller webbdagbok där man regelbundet för in nya inlägg. En bakblogg kan vara riktigt roliga att starta och då är det först och främst bra att veta hur man startar en blogg. Är man nybörjare, finns det massor av värdefulla tips på hur man startar en blogg som kan vara bra att känna till. Först och främst är det smart att välja ut ett bra namn på bloggen som lätt hamnar på folks tunga och blir man lätt kommer ihåg. Man ska hellre välja ett inte allt för långt och krångligt namn, samt att vara kreativ med ett unikt namn till en bakblogg! Det finns många bra bloggplattformar med färdiga typsnitt och mallar för en snygg bloggsida. Några av de vanligaste och mest populära bloggplattformarna är WordPress, Blogger, Gator, Constant Contact , Medium, Squarespace eller till exempel Ghost. Oavsett om man bloggar om annat eller just bakning, är det smart och viktigt att följa trender, även när det kommer till bakning. En bakblogg ska ha snygga, tilltalande och klara bilder för att fånga läsarens nyfikenhet. En bakblogg är perfekt om man vill starta ett eget företag och sälja bakverk! Att starta eget kan dock kosta en del, särskilt i början av ett nystartat företag. Då kan det vara smart att ta ett företagslån via https://www.qred.com/sv-se utan dolda avgifter, ingen bindningstid eller startkostnader!

Eftertraktade bakverk att ha på en bakblogg

Några av Sveriges kanske mest klassiska men supergoda bakverk, är bland annat kärleksmums, prinsesstårta, dammsugare, gräddtårta med jordgubbar , toscakaka eller den klassiska semlan! En bakblogg kan ha allt från klassiska bakverk, till mer nymoderna skapelser som senare kommit till Sverige. En trendig och färgglad kaka är de så kallade ”macaron”, eller makron på svenska, som betyder en liten mandelkaka. Macarons härstammar från Frankrike och startade bakas redan på 1800-talet. En annan typ av nymodern kaka är så kallade ”chocolate chip cookie” eller chokladchipskaka. Kakan har sitt ursprung i USA runt 1938, är större än vanliga kakor och idag mycket populär på svenska caféer. Man kan antingen välja att ha klassiska bakverk och recept på sin bakblogg, eller varför inte egna recept som kanske kan skapa nya baktrender?

Bookmark the permalink.

Comments are closed